Saturday, December 26, 2009

SELAMAT TINGGAL 2009........SELAMAT DATANG 2010

ASSALAMUALAIKUM!!!!!!!!!!
WOW LAMA GILER X UPDATE BLOG....SOWI ARRR AKU BZ SKIT NGAN KEJE N HAL2 LEN....LAGI BEBERAPA HARI DH MSUK 2010...WOW UMO DEN DAH MAKIN MENINGKAT NI HUHUHUH <:-P MCM2 PERKARA AKU LALUI SEPANJANG 2009 NI...ADA SUKA ADA DUKA....PE2 PUN BYK PERKARA YANG AKU ALAMI MEMBANTU AKU UNTUK TERUS KUAT MENGHARUNGI HIDUP...PE YANG PENTING HIDUP MESTI DITERUSKAN.....CHAIYOK2..... WPUN KADANG2 PERKARA YANG DILALUI AMAT MEMERITKAN TP BG AKU SEMUA TU MESTI ADA HIKMAH.....X BEST ARR HIDUP KALAU XDER DUGAAN.....XKAN ASYIK2 HAPPY JER KAN....KENE GAK SEDIH2 YER DOK?AKEKKEKE....HMMM SEBELUM AKU TERLUPA AKU NK WISH THNX A LOT WAT KWN2 AKU (KAM, ZA,ABG RIZAL DAN ABG LONG) YG SENTIASA DISISI AKU KETIKA AKU SSH N SENANG.... THNX GUYS!!!!!!!

HAAAA AZAM THN BARU 2010??? AKU XNK BERAZAM TP AKU BERHARAP SEMUA YG TERBAIK BERLAKU PADA 2010 NANTI......APA YG TERBAIK TU KITER SAMA2 TUUUUUUUNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGU...............













Tuesday, November 10, 2009

Chelsea..................


Assalamualaikum..........haaaa semalam chelsea menang yahoooo..x sia2 aku g lepak ngan kwn aku tgk bola kt kedai mamak...mula2 tu aku mls nk join koz cnfirm ramai lelaki2 yg lepak...tp kesian lak kt kwn aku sbb asyik ajak tmnkan dier tgk bola....tp be4 tgk bola kitorg lepak kt kedai len dulu...kt area shah alam..x ingat rr nama kedai dier..kwn aku ajk tgk bola....mula2 aku ckp xnk...tp biler pk kwn punya pasal aku ckp ok...tp aku ckp nk tgk separuh masa pertama jer...sbb tkt blk lwt...so pas lepak mkn2 so kitorg bergerak ke kedai mamak di seksyen 7 shah alam.....mak aih..masa mula2 sampai dh melaut org kt situ....cm pesta..yerlaa aku x penah tgk bola kt kedai mamak be4 this...so kitorg dok port plg depan ngan skrin..haaa puas tgk!!!!....so biler dh abis masa pertama aku gerak dulu g kt kete..then tetibe...ALAMAK!!!!!!!! kete aku kene block...waaaaaaaaa!!!!!!!! x leh kuar...aku bgtaw member aku pastu dier ckp per lg sambung laa tgk bola sampai abis.....hmmmm dlm hati ni nk blk cpt sbb dh lwt..tp mana leh blk sbb kete kene blok..pa lg aku pekena roti canai dulu sebagai penyejuk ati...kwn aku sengeh2 jer....tp xpe yg penting CHELSEA MENANG..........sowi syg pasukan MU kalah........hahaahahahahahahaha..........................


Friday, November 6, 2009

NUR KASIH........... citer best ni.....



Nur Kasih mengisahkan dua beradik, Aidil dan Adam, yang mempunyai karaktor yang sangat berbeza. Aidil seorang anak yang akur kepada segala perintah ibu bapanya, penyabar dan cukup menyayangi adiknya. Dia mengambil jurusan undang-undang di Universiti Al-Azhar, Mesir dan bercita-cita untuk menjadi seorang peguam syariah. Adam pula hidup dalam suasana yang penuh eksotik di Australia, mengambil jurusan seni bina dan bercita-cita besar untuk membuka firma seni bina sendiri di Sydney. Adam seorang yang berdikari dan tegas dalam setiap keputusan yang diambil dalam hidupnya. Ternyata anak-anak Ustaz Hassan dan Hajjah Khadijah ini sama-sama berjaya dalam pelajaran tetapi hanya seorang yang mendapat kepercayaan penuh oleh ibu bapa sendiri. Ustaz Hassan berkawan baik dengan imam kampung, Ustaz Abu Bakar, yang mempunyai dua orang anak perempuan, Nur Amina dan Siti Sarah. Nur seorang pelajar terbaik di kampungnya dan bercita-cita tinggi untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti. Malangnya keluarga Nur tidak mampu untuk menanggung perbelanjaan tetapi dia tetap berusaha untuk memohon pinjaman dan biasiswa tetapi malang tetap menimpa apabila dia menerima kunjungan peminangan Ustaz Hassan. Ustaz Hassan bertanya kepada Aidil siapakah wanita pilihannya untuk dijadikan isteri. Aidil tanpa berfikir panjang terus menyatakan minatnya terhadap Nur Amina. Tetapi keputusan yang diambil Ustaz Hassan semasa hari peminangan mengejutkan keluarganya kerana dia memutuskan Adam untuk memperisterikan Nur Amina, bukan Aidil. Walaupun kecewa, Aidil tetap bersabar dan memahami niat baik ayahnya yang cuba untuk menolong Adam. Aidil yang sangat mengambil berat tentang adiknya sentiasa memberi nasihat untuk tidak melawan kehendak ibu dan ayahnya yang semakin tenat serta tidak mensia-siakan isteri dan perempuan seperti Nur Amina. Masa berlalu… Dengan berbekalkan perasaan sedih kerana kehilangan seorang ayah dan gadis yang dicintai, Aidil tetap meneruskan kehidupannya sebagai seorang peguam di mahkamah negeri. Adam pula berhijrah kembali ke Australia untuk meneruskan pengajian dan berjumpa dengan kekasih hati, Katrina. Nur ditinggalkan dan hidup dalam penipuan terhadap ibu bapanya yang mempercayai dia mengikut suami berhijrah ke Australia walhal kini hidup sendirian di Kuala Lumpur. Tetapi ini tidak menjadikan penghalang baginya untuk memegang segulung ijazah dalam jurusan seni bina di salah sebuah universiti terkemuka di Kuala Lumpur. Oleh kerana terlalu gah dengan kehidupan di negara orang, arwah ayah dipersoalkan, ibu di kampung dilupakan, isteri sendiri diabaikan. Pelbagai masalah yang dilakukan oleh Adam tanpa menyedari akibatnya yang akan memakan diri sendiri. Adam tetap mengamalkan tabiat buruknya yang cukup untuk memesongkan diri dari agama. Dan kerana nafsu, dia berkahwin dengan Katrina tanpa memberitahu hal sebenar tentang isteri yang telah dibiarkan. Segalanya berubah apabila kemalangan tragik berlaku yang melibatkan Adam dan Katrina. Apakah kesudahan drama ini?












Thursday, November 5, 2009

SEMINAR OH SEMINAR

Semalam aku g seminar pasal security kt KL HILTON.....dgr nama tempat pun dh best kan.....mmg best pun.....hahahahah....aku g ngan member aku zee (org sekampung aku ni). Sehari dok sana mmg best...ramai gaklaaa org yang datang..majoriti bangsa cina laaa..bangsa kiter ni baper kerat sgt.....yg xleh belah mknn kt situ mmg tip top arrrrrrrr....heaven giler...aku mana laa penah g hotel cmtu...sedap gilerz mknn dier....abis diet2 aku(heeee)..semua mknn aku try (ni g seminar ker g mkn ni)..aku ngan member ni bkn sekadar g seminar jer...siap dok posing2 lg kt hotel tu....pantang ader port cntk jer amik gmbr je kejenyer.....mcm peghak ja kan(bahasa kedah laa plak). Speaker yg bg presentation pasal seminar tu mmg best....sbb pe best?? sbb dier encem...hahahaha tu yg semangat nk dgr presentation dier tu...oklaaa ni ader laaa skit pic aku amik masa seminar ari tu...tgk2 laaa ek....hahahah




Wednesday, October 28, 2009

HUJAN........................

assalamualaikum wbt....haaaaaaaa lama aku x update blog ni....hehehehehe...sowilaaa aku bonar2 bz ngan keje (wat2 bz jer)....aku ader satu citer laaaa...pasal peristiwa yang aku alami sendiri pada pada waktu hujan....apa peristiwa tu...biarlaaaaa rahsia....heheheehehhehee............................senang citer peristiwa tu akan wat aku sentiasa ingat pada hujan....bkn x penah tgk hujan be4 ni..tp hujan kali ni wat aku rasa....eeeee ssh nk ckp....pe2 pun biarlaaa aku jer yang tahu..koramng mesti nk gak kan pe yg aku alami...xpe2..bek korang dgr lgu yg aku cr kat youtube ni pasal hujan.......hope u'll enjoy.....
video

Friday, September 4, 2009

D3MaM

assalamualaikum....waaaaaaaaa..aku dmm..2 ari x g keje....bosan dok umah...alhamdulillah bkn H1N1....aku jarang demam...sekali dmm amik ko...demam truk...hmmm sebelum aku terkena demam...aku nk share laa ngan korang yang baru2 ni aku g berbuka pose ngan member aku kt bora ombak kat ampang...leh thn laaa mknn dier..tmpt mmg tip top laaaa...ala2 bali gitu...so aku rekemen kt kwn2 baik aku lak...so diorg decide nk g sabtu ni...tp aku dmm lg??????????waaaaaaaa......xbest tul.....kwn punya pasal no hal laaaaa.....bkn senang nk jumpa kawan2 lama ni....hahahhahah..... lg satu aku dok menghitung hari nk blk kg...ari2 dengar lagu raya rasa teruja2 nk blk....padahal baru blk jer...windu rrr kt mak ayah aku.....(manjer tul laa plak)...thn ni aku blk ngan housemate aku....huhuhu kene siap duit nk blk kg lg...huhuhu....anyway thn ni adalah thn pertama aku sambut raya dengan duit gaji aku sendiri...hmmm 1st gaj jer aku dh belikan mak ayah aku bj raya...adik aku??hahaha dier beli sendiri le....tp aku jer yg x beli lg....huhuhuhu.......raya...oo raya..... :P


video

Wednesday, August 19, 2009

T3nSiOn.......T3nSiOn

assalamualaikum............adoi...tension tul ari ni......aku bz giler keje kt ofis...nk prepare tuk meeting keesoakan harinya.....dah hampir seminggu aku tatap sistem yang boss aku kasi....pening siot tgk koding.......... :) waaaaaa cmne ni......puas aku cuba fhmkan apa SMARTY.......nasib baiklaaaa ofismate aku ada tlg aku skit...( skit ker??????)hahahah....pastu aku tension ngan xda duit ni....ya laaaa sementara nk tunggu gaji ni...rasa cm lambat ja nk dpt gj....terpaksalaaaaaaaa ikat perut laaa cmni..........nk mkn lg...minyak keta lg......adoi....klu minyak keta tu leh ganti ngan ayaq kan sng.......huhuhuhu......chow dulu...next time sambung...............

Tuesday, August 18, 2009

JIKA AKU JATUH HATI

HUHUHU..SAYU GILER DGR DOA INI...MENITIS AYAQ MATAKU.....

video

aku baru cari video ni kt youtube....sekali dgr terus menusuk ke kalbu...syahdu giler.....

NuKiLaN P3rTaMa..........


Assalamualaikum kwn2.......akhirnya aku ader gak blog sendiri....selalu tgk blog org jer......hehehehe..pe2 t aku akan update blog aku.....aku saje ltk pic pmpuan ni..cntk sgt kan....daaaaaaaaaaaaaaaaaa

EVERLASTING LOVE

Daisypath Anniversary tickers

ANAK MAMA & BABAH

Lilypie First Birthday tickers