Monday, July 19, 2010

setelah sekian lama menyepi.....

assalamualaikum.....

erm....lama x update blog aku....sebenarnya 1-2 bulan aku bz sgt....lgpun ayah aku sakit n operation....hopefully 22/7/2010 ayah aku operation.....sbb be4 ni asyik tangguh jer...sampai naik angin aku biler pihak hospital ckp postpone...korng ingat ayah aku tu hape? sesuka nk postpone aritu ckp ayah aku kritikal laaa apa laaa lasat2 POSTPONE.....bkn dkt ayah aku nk dtg HKL...buang masa n tenaga jer taw....menci aku....aku puas pujuk ayah soh g private spital tp dier lak xnk....aku taw dier ssh ati pk wit....tp klu nk hrp gov punya spital cm hampeh rrrr......dh dkt dua thn ayah aku naik trn spital kerajaan ni.....aku kdg2 sampai x caya dh kt spital kerajaan ni....service SLOW....n LEMBAB...aku bkn setakat bz ngan ayah aku sakit...bz ngan keja laaa biz aku laaaa....aku punya leader dh bising sbb aku x aktif 1-2 bulan ni.. SOWI BOSS pasni i aktif blk.....kdg2 tu hangin gaklaaa biler leader aku dok bebel kt aku..tp dier taw ke mslh aku????? xpe2 dia tkt aku ilang cmtu jer..dun worry boss i still ader...hehehe maybe perlukan masa tuk aktif blk sbb nk settle keje len dulu...keje itu penting..biz tu pun penting gak..utamakan yg perlu diutamakan dulu......

ok...next citer....hmmm....xder pe sgt...just citer aku n "U"......xder yg menarik cuma kitorg ader krisis skit...take time tuk pulih dr krisis....hopefully krisis tu akan selesai secepat mungkin...x suka rrrr nk krisis lama2.....tuk "U" jgnlaaa nk cr pasai ngan i lama2 ek....bosan taw x....so plz jernihkan blk mslh kiter ni.... (pdhal kecik jer prob saje nk besar2kan hahahaa)

k syg2s......continue later ek......

Monday, April 19, 2010

APA CER????????????????

Assalamualaikum...

lama dh aku x update blog aku ni...bz memanjang....mcm2 benda aku nk cita kt sini pe yg terjadi sepanjang aku bz ni....1st sekali of course arrr aku bz ngan keje...ari2 keje makin ari makin bertambah...tp aku anggap semua tu lumrahlaa biler bekerja...klu xder kerja merunggut xder keje..biler ader keje haaa amik sekali byk giler...pejam celik dok keje ari2 x sangka dh 8 bln aku keje....mcm2 hal aku lalui...tp aku lalui semuanya dengan tenang...yg penting aku suka ngan pe yg aku wat..


ok.. itu psl keje..ni hal len lak...biaselaa biler bekerja mesti ujg bln dpt gj..so pe lg dpt gj jer abis wit aku digunakan tuk membyr segala keperluan yg ptt dibyr...waaaaa sekelip mata jer ko pegi ye DUIT...so ader rr balance2 tu tuk aku enjoy..haaaa pas puas enjoy apa lg..doklaaa berkurung kt umah sampai dpt gj plak....begitulaa rutin aku tiap2 bln....


hmmm...dlm bape bln ni mcm2 mslh laa aku hadapi...tp alhamdulillah aku leh settle ngan senang...thnx byk2 sgt kt famili aku yg sentiasa ada ngan aku time aku ada mslh...mama dan ayah aku sentiasa bg aku nasihat n dorongan tuk aku hadapi masalah aku dgn tenang...kdg2 aku ni jer yg degil xnk dgr nasihat diorg...keras kepala...tp last2 diorg gak yg aku cari...


ok...baru aku teringat..baru2 ni member aku bwk aku g sunway hotel & spa kt bandar sunway...but sehari sebelum tu dier ada bwk aku g sunway mentari dgn alasan nk banjer aku mkn....aku ye2 caya...rupanya dia bwk aku g satu event ni...org punya laa ramai...cm g tgk konsert pun ada...majoriti melayu...hmmm aku tertanya nape laa dier bwk aku g situ...biler aku tanya dier soh aku ikut dier g sunway hotel & spa pada keesokan harinya...so esoknyer aku g laa tmpt yg dier kata...lg laa terkejut aku sbb aku tgk manusia melaut kt situ....ramai giler....semua stailo2 n bergaya semua....rupanya2 event tuk skim cpt kaya...haaaaa ape agi..hangin gak aku sbb member aku x terus terang...dia beria2 ajak aku join....sowi beb..aku x berminat...puas dia pujuk aku tp aku ttp xnk...anyway aku nk say thnx rr kt dier sbb ssh pyh laaa ajak aku g sane...pasni aku x nk g dh....

ok..next citer....haaaaaaaaa ni laaa mslh yg plg wat aku bengang!!!! tp aku rasa belum masa sesuai nk share kt blog ni.... :) pe pun to be continue.....


^_*
-fareeza-

Sunday, February 21, 2010

KACAU2 BUBUR ASSYURA......

ASSALAMUALAIKUM......
lama dah x update blog aku...al maklumlaa aku bercuti2 sakan kt kg....tp berbaloi gak rr balik sbb ada aktiviti leh aku wat.....salah satu aktiviti dia adalah KACAU2 BUBUR ASSYURA..... aktiviti cmni dah biasa kat area tmn aku..especially kat lorong umah aku laaaa..leh dikatakan tiap tahun wat....kiranya semua jiran2 kat lorong umah aku pakat2 wat bubur assyura sama...best taw....time2 cmnilaaa leh berkumpul ramai. Mengeratkan silaturahim lagi....ari2 len msg2 bz ngan tugas msg2...setengah tu nk tunggu anak blk laa baru syok wat aktiviti cmni....yg nk tunggu ank blk tu mama akulaa hehehe....mmg meriah mmg best...dh jadi cm famili....yang paling penting dpt gak laaa adik ipar aku merasa cmna join aktiviti cmni....happenning giler...nak2 kwn mak aku makcik adibah suka wat lwk.....sambil2 kaco bubur sambil selit2 lawak yg x kering2 gusi....bukan setakat wat bubur ja...siap disediakan lunch buffet agi....hahaha..ni semua idea mama aku n kwn2 dia laaaa....nk jimatlaa katakan....bak kata depa..msk sekali senang...pastu periuk kt umah gantung ja....hahahaha...wpun wat aktiviti cmni dlm keadaan panas terik....tp semua tu x jd mslh.....sbb siap wat khemah tuk msk lg...cm dh nk kenduri dah..bila bubur dh siap so pakat bedak2 laaa (bahagi2) kt setiap sorg....ingatkan aktiviti kaco2 abis takat tu ja..tetiba ank jiran aku lak ajak g umah dia mlm tu sbb ada bufday party....apa lg..gantung periuk lg laa makcik2 kt umah aku ni..hahahaa..mlm tu plak pakat pi ramai2 umah dia...pekena satay,otak-otak n mcm2 laaaa...adoi..keja mkn ja kami ari tu....bkn senang nk wat event cmni...dr pagi-tengahri-mlm..mkn ja....k..ni gamabq2 aku bg tatapan korang semua..



aku tgh tunjuk skill kaco bubur....



adik ipar aku pun nk tunjuk skill





si isteri sedang mengacau...si suami tgk jer..kaco dik kaco....

kaco pakcik kaco




hidangan tengahari......sedap kan


video

Monday, February 8, 2010

MELAKAR RINDU


SALAM SATU MALAYSIA......


NAPE NI TETIBA NK MELAKAR RINDU LAK NI.....NTAHLAA AKU PUN XTAW..MASA SEARCH KT YOUTUBE TETIBA TERJUMPA LAGU NYANYIAN JESLINA HASHIM...HMM BEST LAGU NI ALA2 LAGU MARIA CAREY MY ALL.....TETIBA TERINGAT ZAMAN MASA CINTA2 DULU...HAHAHAH JIWANG LAK DAH....ALOH TU CITER LAMA DH JD SEJARAH PUN...SKRG AKU RASA SI DIA PUN DH BAHAGIA NGAN KEHIDUPAN DIER....JAUH DISUDUT ATI AKU MENDOAKAN DIER BERBAHAGIA BERSAMA INSAN YANG DIER CINTAI....WOWO.......TERTIBE BAHASA AKU JD JIWANG SKIT..HAHAHAHA APE NI....





TULAAA ORG CKP KAN..KDG2 X SEMESTINYA ORG YANG KITA SAYANG AKAN JADI HAK KITER...MUNGKIN DIER TIDAK DICIPTAKKAN UNTUK KITER....MUNGKIN ADER INSAN LAIN YG LEBIH BAIK DARI DIER...KITER NI SEBAGAI MANUSIA HANYA MAMPU BERDOA N BERSERAH JER PADA ALLAH S.W.T.....

CAKAP PASAL JODOH NI....MAMA AKU DH BISING GILER KT AKU....YERLAAA ADIK AKU DH KAWIN...AKU NI JER TAK KAWIN AGI.....AKU TAW MAMA AKU WISAU...TP AKU LAGI WISAU CUMA AKU X NK TUNJUK KER KERISAUAN AKU...TP AKU PERCAYA JODOH AKU DH ADER CUMA X TAW DENGAN SAPE.....AKU HANYA MAMPU BERDOA DAN TERUS BERDOA.....JGN INGAT ORG HAPPY GO LUCKY CM AKU NI X BERJIWA SENTIMENTAL TAW.....KADANG2 AKU PUN SEDIH GAK MENGENANGKAN NASIB AKU NI...SSH TAW NK WAT AKU JATUH CINTA TAW.....HOHOHOH...SKRG TIADA LAGI CINTA DALAM HIDUP AKU.....TP XPE AKU SUKA DGN HIDUP AKU SKRG......CUMA SEGALA KESEDIHAN AKU SIMPANKAN JER....X SYOK ARR TUNJUK2 SGT AKU RASA SEDIH......X COMEY ARRR...HEHEHEHE PASAN AKU NI.........BWEK3X....




HMMM NK LAYAN JAP LAGU NI.........LEH MELALAK MASA KAROKE NANTI HEHEHEHE






video

AKU KEGERINGAN....DEMAM ARRRR




assalamualaikum kengkawan.....adeh ketat idung chek...hohoho aku demam wei.....x shuke tul...
dahla ketat idung pastu sore sengau lak....arini aku MC...doc soh aku rehat kat umah.....hohoho pas jumpa doc aku blk mkn obat then trus zZZZzzzzzZZZz sampailaa ke ptg.....bangun tido jer trus capai laptop haku yg tersayang...apa lagi update fb dan blog haku laaaaa.....

kengkawan!!! aku nk ingatkan hampa sekali lg....JGN LUPA VOTE AKU dalam

TOP 100 WANITA FACEBOOK BEN ASHAARI ! .. klik link ni

http://www.top100wanita.blogspot.com/..... pastu korang tgk kt sebelah kanan blog tu ader tulis penyokong paling ramai...........so hangpa semua pakat klik kt no 1.........ingat VOTE HAKU...no vote haku adalah NO1....ingat NO1.........ni bkn pertandingan ratu cantik ke hape...ni nk menguji KREATIVITI DAN KEBIJAKASAAN TUTUR KATA....setiap minggu peserta cam haku ni aka diberi soklan dan diberi tempoh selama seminggu tuk menjawabnya......so soklan dier dh haku dpt......so kenalaaa aku memerah otak tuk menjawabnyer.....dan haku rasa haku memerlukan pertolongan dr korunk2 gak...pe2 t haku kasi tahu pe soklannyer.....



TOP 100 WANITA FACEBOOK BEN ASHAARI !

assalamualaikum.............wah cm x caya jer aku masuk pertandingan TOP 100 WANITA FACEBOOK BEN ASHAARI ! hahahhaa......macam menarik jer pertandingan tu...setiap minggu akan diberi soklan dan peserta kena jwb soklan dlm tempoh masa seminggu....menarik kan..wpun xder hadiah tp pertandingan cmni cm nk tgk betapa kreatif peserta dalm menjawab soklan.....bknnyua cr sapa paling lawa ke hape ker ok????so guys....aku harap sgt korang vote aku ok.....klik kt kod aku iaitu kod no 1....... http://www.top100wanita.blogspot.com/

vote jgn x vote taw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, February 7, 2010

bengang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

assalamualaikum.................... bengang!!!!!!!!!!!!!!! aku bengang tul ngan mcm2 hal yg jd kt aku....asal ek aku jer kene jer fhm org2 disekeliling aku....kenapa laaaa korg xnk fhm pe yang aku rasa.....tlglaaaa aku bkn mintak pe pun..cuma mintak korang faham jer .....tlglaaaaaaaaaaaaaa...plssssssss...... BENGANG!!!!!!!!!!

mula2 aku bengang ngan boss aku....eeee dh genap 6 bln aku keja sampai skrg surat pengesahan jwtn dier x kasi agi.. puas aku dok tanya dier leh wat xtaw.....biler aku ckp aku dpt offer len time tu lak ckp nk naik gaji aku laa apa laaa....sampai laa ni tak naik2 pun...tabur janji2 manis jer....

yang satu lg ni..aku bengang ngan kwn aku sorg ni......bengang sgt2..tp aku xmaw laa citer pe yg dier dh wat kt aku....kang malu dier lak....cuma aku mintak laa sgt2 dier insaf ngan pe yg dier dh wat kt aku......

last sekali yg aku paling bengang ialah dengar lagu BENGANG!!!! hahahahahaahha


Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Chorus
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama
Dirimu yang sering berdusta

Ulang Chorus

Letih hatiku di saat pilu
Letih hatiku terikat janjimu
Ohhh caramu
Akan ku teruskan
Hidupku ohh tanpamu

EVERLASTING LOVE

Daisypath Anniversary tickers

ANAK MAMA & BABAH

Lilypie First Birthday tickers