Thursday, December 29, 2011

FAMILY DAY- PART 2

Hai...ni sambungan family day yang seterusnya....


Cheq bgtaw td tema tuk family day bg cmpany cheq adalah BLACK ROSE kan...masak taw nk pikiaq baju apa nk pakai..last2 incik tunang bg idea heheh tq dear :)


simple tp rock....ni belum cheq pakai lagi..nak tunjuk baru.... :)

Malam dinner cheq jd MC so kene la pakai yg vogue2....hahah padahal xlaa vogue pun...sempoi ja....



tada.........minah rock!!! nampak sgt cheq gemuk!!! huh :)

so far dinner tu berjalan lancar ...ni 1st time cheq jd MC ngan member cheq...nebes gaklaa tp lama2 ok dah...ssh gak kan jd MC ni....hahahahha


jom layan pic lg

ni comittee yang terlibat ngan dinner malam tu....tgh2 depan tu my COO ok :)

ni laaa staf2 kt ofis aku.. meriah kan tgk dengan tema BLACK ROSE


Aktiviti keesokkan harinya be4 balik kl adalah naik BANANA BOAT!!!!!!!!!!



ni 1st time cheq naik taw...sebelum ni dok tengok kt TB ja...mula2 nak naik tu seriau gak tp lama2 best....meh tgk pic 

aksi jatuh..time ni takut gila



yey puas!






pas naik banana boat posing laaa.... :)


itu jer yang cheq nk share ngan ampa semua....apa2 pun bestlaaaa sbb dh lama x cuti2 cmni....stop kt sini dulu...bye.....


FAMILY DAY- PART 1

Assalamualaikum...


Wah lama sungguh cheq tak update blog...sorry no cheq bz bebenor  hehehe....


Okla..actually cheq bz ngan family day...thn ni cheq pi dua family day...satu yang cmpany cheq punya dan satu lg pun cmpany cheq punya jugak  tp bapak kepada cmpany cheq la ni heheheh ampa faham ka  *_*


Yang lawaknya dua2 buat kt PD...kalau ampa nak taw last sekali cheq pi PD nuuuuu masa umoq 2 tahun ka 3 tahum cmtu laaa.....masa tu comot lg laaa ni comot gak campoq tembam  ngeeeee


1st punya family day wat kt Corus Hotel PD...oklaa hotel dia....selalu dinner wat dlm ball room kan...ni depa wat kt luaq...syok laa gak kena angin2 laut....sayup2 ja..wah! hehehehehe..meh layan gambaq skit...tp x byklaaa sbb cheq amik gambaq orang perform kt stage jer....cheq punya gambaq xdak sbb cheq pun perform gak hahahah *_* oh lupa..tema tuk dinner ni WHITE N JEANS....sempoikan :)



PERSEMBAHAN DARI BAND CMPANY CHEQ



KAWAN KTE PERFORM...




GAMBAQ CHEQ????? HAHAH XDAK :) 




family day yang kedua plak wat pd gak.. tp hotel ni memang best...nama dia THISTLE....pergh dengaq pun cm best kan tp dlm baik2 pun ada gak kureng dia....


yang syoknya cheq stay kt bilik yang best n sorang2....orang lain dok ngan kawan2 tp cheq special skit heheheh


jom layan pic bilik dia


cantik kan? bilik cheq mengadap swimming pool n laut

tu dia katil dia...cheq sorang2 balun tidoq dua2 katil ni 

hmmm ok kan

rasa cm nk bwk blk ja baju tu....hahahaha

gambaq toilet pun amik :)

best ni dok sini sambil rehat2 tgk luaq

wah suka2






ok...part seterusnya dinner....tema tuk dinner malam tu BLACK ROSE sambung part TWO ok :)













Thursday, December 1, 2011

KALAU AKU STRESS......






Assalamualaikum


Stress!!!!!!!!!!!!!!


2-3 hari ni aku rasa stress jer....maybe sbb ujng2 bln kot...hahha sakit org pmpuan mai laaaa kot gamaknya....pastu keja nak marah orang jaaaaaaaaaa...tp dok tahan lagi ni.....sabaq!!!!! pastukan aku cepat terasa..sensitif gila kot....so kalau aku stress mulalaa nk wat keja yang bukan2....salah satunya bila drive keta aku buka radio kuat2...dum dam dum dam pastu aku melalak kuat2..hahahha


satu lagi aku suka pi merayap kt mall sorg2 pastu window shopping.....kdg2 tu mai tala jaa pi...janji ilang stress...klu tak ilang stress lagi... aku pi MAKAN.....tolak tepilaaa diet2 tu...heheheeh....pengubat stress aku cnfirmlaa mama aku....aku tepon dia pastu berceritalaaa berjela2 sampai rasa lega...mama aku pendengaq setia....sayang dia :) last sekali klu stress lg mengadu kat DIA jer..hanya DIA je yang lebih mengetahui ....




Aku stop kt sini dulu ok....wasalam

Tuesday, November 22, 2011

ALHAMDULILLAH....AKHIRNYA....



Assalamualaikum dan apa habaq kawan2 :)


Cheq rasa seronok arini sbb pasukan bola sepak harimau malaya kita menang pingat emas....yeahoooo syok2....Semalam cheq balik awai semata2 nk tgk game ni taw....siap pi pasaq malam beli apa yang patut sambil tengok game nanti. Kecoh tu tak yah habaq laaa....mengalah coach harimau malaya...hinggaq satu umah...bila pikiaq2 balik biaq pi laa hinggaq barulaa semangat tengok bola..ye dok??


Mulut ni macam2 dok kata....hahahaha.....tapi cheq pujilaaa pemain2 kita..semua main sehabis baik...cayalaaa APEK!!!!!!!!!!!! love u...hahaha...BADROL pun main bagus... ( agak2 klu diorg men tak bagus apalaaa reaksi penyokong harimau malaya kan ). Pujian jugak harus diberi pada INDONESIA walaupun tak menang tp depa pun main ok cuma REZEKI tak sebelahi depa. Apa2 pun TAHNIAH HARIMAU MALAYA...AUMMM...AUMMM *_^



Thursday, November 17, 2011

DAH BERSEDIA KAH ????




Assalamualaikum...
Alhamdulillah cheq dah lalui sampai flow ke-3....now ngah menuju untuk flow seterusnya....so tunggu jerlaaa pe akan jd k :)

Tuesday, November 15, 2011

KORANG SANGGUP TAK KALAU KORANG..........

Assalamualaikum....

Tengah2 dok baca satu blog ni...tetiba aku terbacalaa pasai satu bende ni....jom baca...



PENGASAS syarikat Bonhyang, Jae-yul menunjukkan mesin yang menukar abu mayat manusia kepada manik perhiasan. (Gambar kecil)MANIK-MANIK kristal yang terhasil selepas pembakaran abu mayat manusia.


INCHEON, Korea Selatan - Rakyat Korea Selatan mencuba kaedah baharu untuk memperingati orang kaum keluarga dan sanak saudara yang sudah tiada.

Sekitar 500 orang telah menukar abu mayat orang tersayang mereka menjadi manik melalui perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat Bonhyang di sini, selatan bandar raya Seoul.

Seorang lelaki berusia 69 tahun, Kim II-nam menggali kubur bapanya dan menyerahkan mayat bapanya untuk dibakar.

Dia membayar AS$870 (RM2,728) untuk abu mayat bapanya diproses menjadi manik-manik kristal menyerupai batu permata.

"Setiap kali saya melihat manik-manik ini, saya menganggap ia adalah bapa saya dan saya akan mengingati hari-hari bahagia bersamanya," kata II-nam.

Pengasas Bonhyang, Bae Jae-yul berkata, manik-manik itu membolehkan orang ramai berada dekat dengan saudara-mara mereka yang telah mati.

"Manik-manik kami bersih dan tidak berbau," katanya.

Menurut Jae-yul, syarikatnya menggunakan suhu yang amat tinggi untuk meleburkan abu mayat sehingga abu berkenaan bertukar menjadi kristal berbentuk manik. Proses itu memakan masa selama 90 minit. - Agensi





p/s : sanggup tak ?????????

LAWAK KE?

Jom main  teka-teki lawak nak? Pastu ampa tulis kat ruang komen ampa  dapat jawab berapa..kalau lebih daripada 10 ampa mmg  sengal…heheheheh :)

1. Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman ? (jangan pikiaq bukan2 na )
2. Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak ?
3. Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya ?
4. Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’ ?
5. Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila ?
6. Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson ?
7. Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya ?
8. Ape persamaan kain jemuran ngan telefon ?
9. Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang ?
10. Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk
11. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai ?
12. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik ?
13. Ahmad bin Abu, kambing bin apa ?
14. Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung ?
15. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi ?
16. Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan
17. Scorpion kaler apa ?
18. Ada sorang imam, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia. BATAL TAK AIR SEMBAHYANG IMAM TU ?

Jawapan
1. LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik
2. Pintu yang ade tulis ‘TARIK’
3. Pembohong
4. Usus
5. Sebab lelaki ni kan ‘buaya’
6. Dua-dua tak kenal korang :D
7. Tahi hidung
8. Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat
9. Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa. Gile ape…
10. Masukkan benang dalam jarum
11. Bas sekolah. The only bas pegi sekolah
12. Lampu stadium kalau ada ‘game’ dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada ‘game’ dia padam
13. Kambing BINatang
14. Seluar dalam ler… hahaha
15. Kuih lepat liat sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit
16. Lilin masa sambut EPI BESDAY
17. Kala jengking lah…
18. Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri 

hahahahah teka teki ni memang lawak kan ???????

Monday, November 14, 2011

NOVEMBER!!!!!!!!!!!!




Assalamualaikum.....

Bulan november dah datang...yes! baru2 ni  12/11/11 genaplaaa umoq cheq do dot....x kisah yg ke berapa tahun tp bersyukur  masih dipanjangkan umur. Terima kasih pada family, incik tunang ,kwn2 , dan member2 fb  wish bufday kt cheq... thnx syg for the lovely dinner   *_*


dan 14/11/11 bufday ank buah cheq....mohd ziyad thaqif dah setahun!!!! dh besar pun budak kecik ni....ziyad, acik doakan panjang umo..murah rezeki...jd ank soleh ek....cyg dia... :)




Stop kt sini dulu.... bye....


Friday, November 11, 2011

MABUL!!!!!!



Assalamualaikum....


I miss mabul island!!!!!! Tetiba ja cheq rindu suasana kt sana. Bagi cheq percutian yang paling best sepanjang cheq dok pi bercuti merata  adalah Mabul Island yg paling BEST....korang yang tak penah pi better pi.....masa cheq pi tiket flight murah n pakej percutian pun berbaloi2 murah....pi bercuti lak ngan member2 aku yg sekepala...adoi! syok gila taw.....hopefully dapat pegi lg pasni..kali ni nk pi ngan bkl hubby cheq lak.....mana taw rezeki leh honeymoon sana....xyah nk g jauh2...bercuti dalam malaysia pun dah best!!!!..




meh tgk gambar meh




Ni laaa tempat aku ngan kwn2 aku stay masa kat mabul...walaupun biasa2 janji syok bercuti.... :)



tengoklaa air laut dier....sapa yang x teringin nk pi lagi chek oi

*pic aku amik kt google



haaaaaa tempat ni best kalau tuk honeymoon.....rasa2 bakal hubby aku nk tak pi kt tmpt ni *_*


Kesimpulannya, bercuti kt dalam malaysia pun best sebenarnya.....tak semua tempat kita jelajah lagi dalam malaysia...so jomlaaa cuti2 malaysia....next vacation??? hmmmm rasa nk pegi jalan2 kat pantai timur lak !!!!!! *_*

Wednesday, November 9, 2011

CHEQ MUNCUL KEMBALI

Assalamualaikum




sorry naaa cheq lama x update blog..bkn apa cheq bz benor skrg ni....kihkihkih....bz apa ntah cheq pun xtaw....bleh gituuu??????
 bkn apa...mcm2 hal jd sepanjang cheq x upadate blog ni....baru2 ni ayah cheq masuk wad pastu kene operate...pastu bz ngan ank buah lak x sihat.....bkn ank sendiri lg tu tp sibuk mengalahkan dah ada ank hehhhe..pastu sibuk ngan nk raya aji lagi..pendek kata mmg sibuklaaaa...tu pendek kata naaaa panjang tak maw kata apa2 ka hehehehe...( senyum tak perlu kata apa2 ).......








sambung nnt ye..daaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Tuesday, October 11, 2011

Thursday, September 22, 2011

STATUS BERUBAH

Assalamualaikum kwn2 blogger...


Mintak maaf banyak cheq dh lama update blog ni...maklumlaa bz ngan posa pastu nk raya lagi pastu ngan keja yang bertimbun di ofis. Cheq tak menghilang ke mana pun. Masih ada ja...

Thursday, August 11, 2011

KISAH BENAR....(SERAM)

Semoga menjadi ikhtibar utk kita semua...

Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun1998.Ianya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.

Kisah berlaku di sebuah pekan yang bernama  Kampung  Pulau Tawar,Jerantut . Seorang lelaki yang bernama Omar (nama benar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut).


Monday, August 8, 2011

:: MAI PAKAT BELI KUIH RAYA ::

Assalamualaikum...


Baru2 ni cheq blk kg...biasalaaa dah jadi satu kewajipan mesti cheq akan blk kg tuk berbuka posa ngan family cheq. Nak dijadikan cerita dah alang-alang balik mama cheq soh cheq meniaga laaa plak...apa lagi cheq pun kata ok ja..janji masyuk hikhikhik....


So mama cheq sohlaaa cheq jual kacang parpu, batang buruk dan simpul kasih...jom tengok kuih tu ....




KACANG PARPU BERSALUT CILI

RM12 / 500 GRAM

*memang mendapat sambutan  :)



SIMPUL KASIH

RM16 / 500 GRAM


KUIH BATANG BURUK


RM16 / 500 GRAM



Kalau berminat bolehlaaa hubungi di email cheq di nuriz_1211@yahoo.com. 
Cheq stop kat sini dulu naaaa...wassalam

Friday, August 5, 2011

KEHILANGAN

Assalamualaikum...


4 Ramadhan 1432 bersaman 4 Ogos 2011..cheq dikejutkan dengan kematian bekas ayah menakan cheq ( mean makcik cheq dh divorce ngan arwah be4 ni ). Sepupu cheq yang bagi taw semalam melalui sms...Innalillahhiwainnahiroji'un...terkejut cheq....memang be4 ni cheq taw arwah sakit..ayah dan mama cheq pi melawat kat gedung (wad). Keadaan agak kronik jugak .Pastu arwah di bawak pulang ke kg. 


Sebenarnya cheq dah lama x jumpa arwah. Cheq memang plan nk pegi melawat arwah kt kg sabtu ni sbb kebetulan blk kg..tp x sempat Allah lebih sayangkan arwah. Menitis ayaq mata cheq bila anak arwah a.k.a sepupu cheq antaq sms. Tetiba teringat masa cheq kecik..arwah memang kuat mengusik walaupun riak mukanya agak garang. Cheq suka dengan gurauannnya. Tetiba terlintas diingatan dimana family cheq dan family arwah (be4 dia berpisah ngan makcik cheq) pernah konvoi sama2 pegi jalan2..kalau x silap Kelantan. Teringat gelak tawa arwah...cara arwah bercakap dan arwah sangat baik hati.  Walaupun selepas arwah divorce ngan makcik cheq kami still berhubung...Arwah rapat ngn ayah dan mama cheq... Cheq stop sini dulu....bertakung ayaq mata cheq ni....Takziah buat sepupuku sekeluarga. Tabahkan hati dan semoga arwah ditempatkan disisi orang yang beriman.....Al-Fatihah...Amin

Thursday, August 4, 2011

BILA TIBA RAMADHAN....

Assalamualaikum


hehehe lama benar cheq tak update blog kan....bukannya apa BEEEZEEEE *_* .Tak terlewat nk wish kt hampa2 semua SELAMAT BERPUASA.


Bila tiba ramadhan ni perbanyakkanlaa amalan (cam ustazah lak) *_* . Ok bila sebut bulan posa ni mesti kita dok pikiaq nak makan apa laaa bila time berbuka kan. Yang tulaaa dok jd kat cheq...hihihih...beli kt bazar kadang2 tu x sedap...dan ada kwn cheq bgtaw mak menakan a.k.a mak sedara dia beli ayam (ayam pa x pasti cheq x ingat dah hehehe) pastu bau busuk....nampak sangat kan ayam tu dah lama.Ya Allah sanggup noo depa2 ni juai kat kita cmtu. Sepatutnya bulan2 posa jual laa dengan hati yg ikhlas x gitu??




Ok sejak start berpose ni...cheq dh start blajaq masuk dapoq!!! heheheh....Hari pertama x masak sbb malas hehehe...saje nk try beli kat bazar tp hampeh  Hari kedua cheq try  masak bihun sup siam..1st time wat..hahaha men bantai ja...licin cheq mkn ngan adik n adik ipar cheq..heheheeh tp sorry laaa cheq lupa lak nk snap pic bihun  sup siam tu...senang cita sedap laaa (puji masakan sendiri)


Hari ketiga cheq wat bubur nasi + daging (orang utara panggil MOI bukan AH MOI taw ). Ni pun men bedai ja....hehehehe...last2 licin gak....pastu letak skit ngan ikan bilis goreng perghhh terangkat :)... kebetulan adik cheq masal daging black pepper mmg lagi terangkat. Adik cheq ni rajin skit masuk dapoq dari cheq...kiranya sejak dia kawin ni dah pandai masak dh..kebanyakan resepi dia amik dari mak mertua dia. Arini ari ke4 cheq dok google cari resepi...hehehehhe...perangai cheq bulan posa masa sejenis pun xpe...janji puas....cuma laa ni cheq dok cari kuih seri muka yg sedap...nampaknya kene blk kg laa soh mama cheq wat ...insyaAllah sok cheq balik kg ...nk soh mama cheq masak sedap2....anak mak btoi... :)


ok cheq stop kt sini dulu tp ampa tgk laa pic hasil dari masakan cheq nooo........wassalam ....


dari kiri : bubur nasi (ayaq tangan cheq) , daging  black pepper (adik cheq masak bukan cheq)

Wednesday, July 20, 2011

:: PERKARA2 NAKAL CHEQ KETIKA KECIL ::

Assalamualaikum
Ampa semua ingat tak perkara2 nakal yang ampa buat masa kecik2 dulu. Mesti ada yang ingat dan ada yang tak ingat. Cheq rasa masa kecik2 cheq memang nakai..tp x semua benda nakal cheq ingat.... :) 
  1. cheq dulu kalau tak puas ati ngan mak ayah cheq ..cheq x marah direct tp cheq masuk bilik pastu gedengang tutup pintu...pastu dok dalam bilik senyap2....bila cool baru cheq kuaq....
  2. kalau main dengan kawan2 cheq mesti x maw geng ngan adik cheq sbb rasa dia x teror heheheh....
  3. dulu2 kalau time padi menuai..cheq suka pi main kt bendang...hahahaha miang tu tolak tepi..siap boleh meniarap2 atas bendang yang dh dituai.. main perang2
  4. kalau pi tuisyen dulu pas abih tuisyen chek pi main dulu kat playground sampai senja...pastu ayah mai panggil soh balik baru cheq balik heheheh
  5. suka turun bendang pi tangkap ikan kt parit...tak pikaq dah pacat ka lintah ka
  6. pastu suka naik gerek /basikal lawan ngan kwn2 laki...yang x leh blah bwk gerek/ basikal sambil lepas tangan...chewwah...
  7. ingat masa bulan posa men mercun ngan cousin aku...yang aku ni betoi sangat..dok syok main cousin aku bg mercun kt aku dan aku pi pegang..apa lg terbakaq laaa tgn aku..meraung tak ingat.....
  8. yang ni paling best....aku tuang bedak baby kt dalam mangkuk...pastu campoq ayaq..konon tepung...kacau2....pastu boh dalam tupperware pastu masuk dalam peti sejuk..konon2 wat kek..pstu lupa nk buang...mak aku punyalaa mengamok hehehehehe
  9. kalau men police entry ngan member laki x sah kalau x gaduh..mesti ader tolak2 dengan depa....heheheh
  10. aku berebut ayaq dengan adik...pastu bekas ayaq tu pecah...adik aku terkena kaca..pastu org mengasuh aku marah aku pastu dia angkat aku boh dalam kolah ayaq....hahaha sampai mak aku blk keja baru aku dilepaskan hehehehehe :)
  11. aku suka pasang lagu kuat2...pastu aku akan wat bedak baby tu mic...then aku melalak kuat2 kt dlam umah bila mama n ayah aku x dak...kadang2 tu siap ajak geng mai umah...konon2 mcm ada show ...berangan nk jd artis heheheheh..kadang2 tu siap ajak member wat pertandingan...kebetulan umah member ader pankin (ala2 stage) aku wat tu stage....hehehehehe :) pastu apa lg melalak laaa cm ala2 wat konsert :)
hehehe perkara2 tu yang aku ingat...rasanya banyak lagi....nakal x ?

Tuesday, July 19, 2011

:: PULUT DURIAN ::

Assalamualaikum...




Baru2 ni ayah n mama cheq mai dari kg. Depa ni pakat usung abihlaaaa buah-buahan dari dusun kt kg nunnn...Alhamdulillah tahun ni banyak buah-buahan yang menjadi kat dusun aku. Salah satunya DURIAN. 


So apa lagi aku soh mak aku wat pulut durian. Feveret aku ni..kalau makan sampai menjilat jari laaa...bkn KFC ja taw yang makan sehingga jilat jari heheheh... 







1- durian (nyum2 durian dari dusun sedap!! )

2- Santan (ni laaa penambah selera)

3- gula (x dak benda ni x kow)

4- pulut (kene kukus)





Semua tu kena campoq sekali...Aku suka kalau boh santan banyak..pergh mmg sedap!!! Pas mkn ni sure mengantok...selain pulut durian aku suka makan pulut mangga gak...adeh tetiba teringin pulut mangga...mana nk cari ni hehehe aku chow dulu..bye.......

Monday, July 18, 2011

::PAKAT BELI JOM KUIH RAYA :

Assalamualaikum...
Haaaa posa pun belum cheq dah pikiaq nk cari duit tambahan beda raya...cheq aderlaaa tolong kawan2 cheq jual kuih raya n kek depa...tolong kawan2 apa salahnya. Sebelum ni jual secara offline je tp la ni try test market jual online lak...  So far kebanyakkan kuih raya dan kek cheq tolong jual ni mendapat sambutan...Ni laaa jenis-jenis kuih yang cheq jual :-






CONFLAKES CRUNCHY
RM25-50biji


TAT GULUNG
RM25-50biji




CHOCOLATE CHIPS COOKIES
RM25-50biji


KEK BENJI ROLL

p/s sbelum ni tak penah jual sbb ingat tak der orang buat..tapi serius sedap

RM 25

PANJANG : 9.5 INCH
TINGGI : 2 INCH

SANGAT SEDAP2....AKU SUKA SANGAT :)



BISKUT MAZOLA
RM25-40-50 biji

BISKUT CHIPSMORE
RM25 -40-50biji
RASA MACAM BISKUT FAMOUS AMOUS

BISKUT TAT JEM
RM25-40-50biji

SEDAP DAN PALING MENDAPAT SAMBUTAN

BISKUT MAKMUR
RM25-40-50biji




MARBLE CHEESE BROWNIES
RM53

SAIZ 10' X 10' (SEGI EMPAT TEPAT)

SANGAT NYUMMY :)












So klu rasa berminat nk order blehlaaa emel kt cheq nuriz1211@gmail.com/nuriz_1211@yahoo.com
Tempahan masih lagi diterima sehingga hujung bulan julai ni. 

:: CHEQ SUDAH SUKA SAMA INI CERITA ::





Assalamualaikum....




Apa habaq semua pengikut2 blog cheq.? harap sihat no....ok cuti weekend yg lepas cheq dok umah ja...Apa lagi bila xdak keja TV laa jd tempat hilangkan boring. So nk dijadikan cerita cheq buka laa chanel astro 142..chanel indon tu hehehe...tetiba ada cerita KETIKA CINTA BERTASBIH....haaa amik....terpaku aku dpn TV dok layan cerita ni. Sekali jatuh cinta daaa sama ini filem..heheheh...Aku suka watak hero n heroin dia...hahaha jarang aku nk suka filem2 indon ni....Banyak mesej rupanya filem ni. Rupanya filem ni ada 2...Sabtu bahagian pertama ahad bahagian kedua. Aku suka watak Abdullah Khaerul Azzam. Senang cerita watak dia mmg akan wat semua perempuan tangkap cintan laaa *_* . Watak heroin pun aku suka....Mesej cerita ni banyak berunsurkan keagamaan. Bukan bercinta tak boleh tapi ada limitnya dalam agama. Dan satu lagi kalau kita sayang sekali kat sesorang tu dan kalau bukan jodoh kita ,kita kena terima dengan hati yang terbuka. Aku suasana scene yang cuba pengarah ni tonjolkan...paling suka scene dekat Kaherah dan University Al-Azhar. Scene dekat umah si hero kt Indonesia pun aku suka. Haish sebut hero semua suka haish :P


Aku rasa aku nk cari novel dia plak...heheheh dh kes parah ni kalau dh suka cerita ni....yang paling aku suka puisi dia..haaaaaaaaaaaaa jiwang laa plak.... *_* aku stop kt sini dulu...daaaaaaaaaa :)

Tuesday, July 12, 2011

RAYA YANG BAKAL TIBA

Assalamualaikum....


Cheq sudah kembali..sorry kwn2 cheq agak bz 2-3 ari ni...pasai pa cheq letak tajuk entry cmtu ek?? heheh tetiba ja kan? posa tak lagi dh kalut nk raya. Bukannya apa td sempat laa cheq dok google saja cari resipi kuih raya...google punya google tetiba cheq ternampak satu biskut ni iaitu BISKUT MAKMUR..hmmm nyum2 tetiba teringat dulu2 aku penah wat sekali ngan mama aku masa raya thn sudah2....sebenaqnya aku ni masuk dapoq bleh kira ngan jari bapa kali sgt aku dok dapoq hahahaha...betapa malasnya aku kan kan....tapi lani dok koi2 blajaq dh masuk dapoq...hehehehe...blajaq2 apa yang patut supaya x kekok nanti biler dh kwen hehehe.....




Cakap pasai biskut makmur ni ..pergh terlioq haih....aku suka kalau dalam biskut tu inti dia kacang+ susu pekat...pergh mmg sedap aku ckp..tp mak aku dia suka wat inti buah kurma..bukan x sedap tp x leh lawan laa kalu inti kacang + susu pekat...hehehehe...aku rasa raya tahun ni nk wat laaaa.....klu rajin hahahha.....ngeeeeeeeeeeeeee......tp kalau ada adik aku sama yg join wat mesti best...adik aku bab2 wat kuih ni no satulaaa...dia kira rajin skit dr aku...aku ni segan skit hihihihi....tp kalau dekat2 nk raya bab kemas2 umah serah kat aku...yg tu aku suka....mama aku pun taw dh tugas aku menjelang raya watpa..heheheh....oklaaa ..aku stop kt sini tapi sebelum tu mehlaa tgk pic biskut makmur kihkihkih






gebusnya :)


nyum2... :)


pic ni aku amik kt google.... :)




psst..psst....korang lak suka kuih raya pe ek...mehlaaa share ngan cheq *_*

EVERLASTING LOVE

Daisypath Anniversary tickers

ANAK MAMA & BABAH

Lilypie First Birthday tickers