Monday, July 18, 2011

:: CHEQ SUDAH SUKA SAMA INI CERITA ::





Assalamualaikum....




Apa habaq semua pengikut2 blog cheq.? harap sihat no....ok cuti weekend yg lepas cheq dok umah ja...Apa lagi bila xdak keja TV laa jd tempat hilangkan boring. So nk dijadikan cerita cheq buka laa chanel astro 142..chanel indon tu hehehe...tetiba ada cerita KETIKA CINTA BERTASBIH....haaa amik....terpaku aku dpn TV dok layan cerita ni. Sekali jatuh cinta daaa sama ini filem..heheheh...Aku suka watak hero n heroin dia...hahaha jarang aku nk suka filem2 indon ni....Banyak mesej rupanya filem ni. Rupanya filem ni ada 2...Sabtu bahagian pertama ahad bahagian kedua. Aku suka watak Abdullah Khaerul Azzam. Senang cerita watak dia mmg akan wat semua perempuan tangkap cintan laaa *_* . Watak heroin pun aku suka....Mesej cerita ni banyak berunsurkan keagamaan. Bukan bercinta tak boleh tapi ada limitnya dalam agama. Dan satu lagi kalau kita sayang sekali kat sesorang tu dan kalau bukan jodoh kita ,kita kena terima dengan hati yang terbuka. Aku suasana scene yang cuba pengarah ni tonjolkan...paling suka scene dekat Kaherah dan University Al-Azhar. Scene dekat umah si hero kt Indonesia pun aku suka. Haish sebut hero semua suka haish :P


Aku rasa aku nk cari novel dia plak...heheheh dh kes parah ni kalau dh suka cerita ni....yang paling aku suka puisi dia..haaaaaaaaaaaaa jiwang laa plak.... *_* aku stop kt sini dulu...daaaaaaaaaa :)

3 comments:

  1. hmmm sape ader novel dier leh x cheq pinjam hehehe

    ReplyDelete
  2. Yeayy ada geng!
    Sy pn memang peminat cerita ni, betul2 sampai ke hati gittuu! Kan kan kan :))

    ReplyDelete
  3. pinx: cheq mmg suka sinetron ni.....suka kt ustaz azzam :)

    ReplyDelete

EVERLASTING LOVE

Daisypath Anniversary tickers

ANAK MAMA & BABAH

Lilypie First Birthday tickers